Nyheter

Reportage

Grönt pris till Volvo C30 i Kina

En av de femton eldrivna C30 levereras till Shanghai stad.

Årets grönaste bil i Kina är en Volvo, den eldrivna C30 närmare bestämt. Utmärkelsen delades ut i samband med det fjärde kinesiska mötet på temat ny energi och mobilitet. Samtidigt levererades 15 Volvo C30 electric till Shanghai stad, där de ska delta i ett test och utvecklingsprojekt. De kommer att rulla i daglig trafik och utvärderas efter ett år.

Ett kinesiskt elbilsprojekt drivet av Shanghai International Automotive City Group (SIAC) har pågått i ett år och nu har Volvo gått in i ett samarbete med projektet där de nyligen levererade eldrivna C30 bilarna blir en del av Volvois bidrag. Charlotta Holm Vestberg, konsul på det svenska konsulatet i Shanghai blir en av de femton testpiloterna tillsammans med bland andra Mr Gao Yuan och Ms Ji Xueping, kända lokala TV-ankare i Shanghai.

Överlämnandet av bilarna ska ses som en kick-off för Volvos publika engagemang i omställningen till en mobilitet byggd på förnybara energikällor i Kina.

 

 

 

 

The Volvo C30 Electric fleet is handed over to SIAC (Shanghai International Automotive City Group) on July 20th, 2012